tiistai 22. toukokuuta 2012

Marko & Veikko tietää

alkuviikosta ihana marko kirjotti hesarissa näin:
ja jipii! sain aamulla viestin että mun eläimet on hesarissa. tuli niiiin onnellinen olo! suuri toive oli, että hesari huomioisi näyttelyä. ja sitten teksti oli vielä niin kiva. tuntuu oudolta, että musta, maailman huonoimmasta ja epäitsevarmoimmasta ihmisestä on tullut näin hyvä ja rohkea. vieläkin pelottaa sitä sanoa ääneen että olen lahjakas. pikkuhiljaa voisin lopettaa omien saavutusteni vähättelemisen ja uskoa, ettei taaskaan ollut kyseessä hyvä tuuri.
tänään on ollut muutenkin ihana päivä! aamulla käytiin kaupassa tiinan ja nupun kanssa, aurinko lämmitti. kotona jyri keräsi pihalta nokkosia ja teki parasta nokkoskeittoa. sitten syötiin jäätelöä vintillä ja pihalla. koko päivän valmistelin itseäni sara hildenin kuvataidelaisten lopputyö kritiikkiin. tässä on ollut mulle kasvunpaikka. yleensä mun mielipide teoksista on ollut joko "paska" tai "helvetin hyvä", se joka jää väliin unohtuu. nuorille pitää olla kiltti ja kannnustava ja mielestäni onnistuin siinä ihan hyvin. välillä on niin tyhmä olo, kun ei keksi mitään sanottavaa. mutta jos ei keksi niin ei keksi ja sekin on ok!

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

peruna

elämä on tuntunut hyvältä. päivät olen kirpputorilla töissä, iltaisin näen j:tä ja koiria, ollaan työhuoneella. laitetaan pihaa, ihaillaan reikää olohuoneen lattiassa. aika jännittävää! ensi viikonloppuna on vegfest täällä tampereella keskustorilla. meillä on siellä pe-su ajan my little pet-pöytä ja meidän bändi sunny & cloudy soittaa lauantaina klo 20.00 pääteltassa keikan. jee! tulkaa! ollaan tehty sinne uutta my little pet-mallistoa, joka on kylläkin tosi pieni, mutta ompa jotakin uutta. tässä kuvia tulevista korvakoruista. tää vois olla vaikka "my little veggie" mallisto.
sitten sellainen juttu, että päätin helsingin avajaisten jälkeen että nyt hidastuu tahti. ainakin toistaiseksi. en aio saada suurta piirrostani valmiiksi heinäkuun lahden näyttelyyn. siinä ei olisi mitään järkeä! nyt olen sijaistanut kirpparilla ja jos olisin halunnut tehdä piirroksen valmiiksi, olisi 8 tunnin työpäivän jälkeen pitänyt mennä vielä vähintään neljäksi tunniksi piirtämään. ja sekään ei olisi välttämättä riittäny. rupesin miettimään, että miksi mun muka pitäisi saada se teos lahteen valmiiksi, jos kukaan muu ei ole niin minulle väittänyt kuin minä itse. sitäkin mietin miksi teen sellaisia teoksia, joiden tekeminen saa aikaan migreenin, hartia- ja selkäkivut? ja koska mikään ei tunnu riittävän yritän kokoajan voittaa itseni. ja tämän kilpajuoksun on loputtava koska se on naurettavaa... kirjotin samasta aiheesta vuosikin sitten. ja vaikka käytännön tasolla en ole pahemmin saanut muutoksia aikaan, oon silti askeleen edellä. nyt tajuan hitusen verran paremmin sen, että pelkkä tuottaminen/julkisuus/kehut eivät tee mun elämää paremmaksi. joten, nyt tunnen olevani lomalla. omituista, vaikka käyn töissä ja teen taidetta (pienimuotoisesti). oon päästänyt irti olemattomista arvoista. ja ärsyttää etten osaa kiteyttää näitä ajatuksia kahteen lauseeseen vaan jaarittelen menemään. mut hitto! sellanen mä kai oon ja sekin on vaan pakko itsessä hyväksyä. koska muuttua en pysty mut voin koittaa kasvaa ymmärtämään itseäni, antamaan anteeksi. aamen. .

lauantai 5. toukokuuta 2012

Ripustus ja laulu

heihou! ripustukseen meni yhteensä 11 tuntia. kiitos avusta masalle, j:lle, heini-serkulle ja thomasille. ilman ystäviä ei tästäkään ois tullut mitään! kerran iski jo joku epätoivo lintuteoksen kanssa, mutta lopulta siihenkin olin tyytyväinen. koko näyttely on tosi hieno ja olen siitä onnellinen. Tässä ripustuskuvia:
nyt toivon, että joku lehti kirjottaa tästä ja kaikki museot ostaa kaiken kokoelmiinsa! perjantaina tultiin kotiin ja soitettiin artturissa valmistuvien kuvataiteilijoiden jatkobileissä keikka. yleisöä oli paljon, mutta ne piti lähinnä kauheeta meteliä. ei oo mikään unelmien keikkabaari. mutta lavalla oli ihanaa ja taas sai vähän varmuutta omaan lauluun. kiitos niille ihanille jotka jaksoivat kuunnella ja vielä tykkäsivätkin! tässä meistä kuva. kuvassa sunny & cloudy.
siellä soitti myös otto v. jonka laulut murskaa mun sydämmen!