sunnuntai 24. elokuuta 2014

Shoutdogs- työt alkavat

kesällä 2013 koin jonkinasteista turhautumista ammattiini. rakastin tekemistä, mutta tekemisen hinta oli toisinaan raskas (työuupumus, rahattomuus...). mietin miksi teen? kenelle teen? onko tämä turhaa? samalla monet tapahtumat maailmalla ahdisti ja aloin miettimään miten minä voisin olla hyödyksi oman tekemiseni kautta? 
on niin paljon apua tarvitsevia ja silloin on vain ymmärrettävä se, että kaikkia ei voi auttaa. toisinaan sen tunteen alla, että on niin pieni ja avuton, pitää kuitenkin muistaa, että myös mikroskooppisen pieneltä tuntuvalla teolla voi olla lopulta suuri merkitys! pitää vain valita mihin sen oman osaamisensa kohdistaa.
juuri niihin aikoihin eräs tuttu matkusti romaniaan. hän vieraili eläinsuojelijoiden koiratarhoilla ja seurasin facebookista kuulumisia. siinä se oli, se minun auttamisen kohteeni: romanian katukoirat.
tein apurahahakemuksia ja olin aivan varma, että tällaiselle hyväntekeväisyysprojektille ei heru rahoitusta. ehkä kuitenkin ideani oli sen verran poikkeava, että sain suomen kulttuurirahastolta puolen vuoden työskentelyapurahan. eikä siinä kaikki, valtion kuvataidetoimikunnalta tuli vielä rahoitus tiedottajan palkkaamiseen. voin kertoa, että olen aina itkenyt ilosta kun apuraha on osunut minuun ja niin itkin nytkin. 
vielä viikko sitten ideani lyhyesti: maalaan muotokuvapaitoja katukoirista kirpputorivaatteille, myyn teoksen ja kohdistan rahat 100%sesti katukoirien sterilisointiin (Näen juuri steriloinnin ratkaisevana tätä katukoira-epidemiaa miettiessäni). tarkoitus oli maalata seuraavat kuukaudet rauhassa ja aloittaa tiedotus kunhan paitoja on muutamia kymmeniä. ajatus oli myydä niitä erilaisissa tapahtumissa/perustaa nettikauppa. tulisi selvittää verotoimistosta, kuinka voin kerätä rahat itselleni niin, että verottaja ei katso rahoja tuloiksi. jokaisessa paidassa olisi mukana lappu, jossa kerron lyhyesti projektistani, sekä kuvassa olevan koiran nimi.
tiistai-iltana näin netissä kuvan pienestä graziella-koirasta, jonka halusin maalata. koira oli löydetty hylättynä ja sairaana. ei mikään poikkeava tarina romaniassa. Vaikka Romania on EU-maa on valtion eläinsuojelun taso vielä olematon. Erityisesti maan löytökoiraongelma on valtava, todennäköisesti pahin kaikista EU-maista. Yksin maan pääkaupungissa Bukarestissa arvioidaan elävän kaduilla noin 50 000 koiraa. Kaikkiaan arviot Romaniassa elävien kulkukoirien määrästä vaihtelevat 2 miljoonasta jopa 5 miljoonaan koiraan. Teksti on lainattu pelastetaan koirat ry:n sivuilta) tämä pieni koira ja työskentelyn aloittaminen saikin päähäni muunlaisia ideoita. mietin, olisiko paitojen myyminen helpompaa jos paidan ostaja saisi kohdistaa rahansa juuri ostamansa paidan koiralle? apu menisi heti perille: lääkekuluihin, ruokaan yms. maksu voitaisiin suorittaa suoraan eläinsuojelijoiden tilille. pitää kuitenkin muistaa, että eläinsuojelijoilla romaniassa on kaikkea muuta kuin helppoa: koiria on liikaa ja rahaa ei ole yhtään!
nyt en tiedä, kuinka tämän projektin toteutan ja mihin rahat kohdistan? uskon kuitenkin, että työskentely  ja keskustelut selventävät projektia pikkuhiljaa. ensimmäisellä maalauksellani haluan kuitenkin auttaa suoraan pientä graziellaa:
tässä linkki graziellaan facebookissa: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.338976296227086.1073741890.267006090090774&type=1 jos ette pääse tuonne tuosta linkistä tykätkää facebookissa koirakamuille jeesiä- sivusta- ja tietysti muutenkin! 


tätä mekkoa voi huutaa itselleen täällä blogissa kommenttikentässä tai laittamalla minulle viestiä sanninen@gmail.com. minä sitten päivitän huutoja tänne viestikenttään! 

koko s-m, kuvan malli on 172cm pitkä.
lähtöhinta on 60e!

KOHDE SULKEUTUU KESKIVIIKKONA 27.8.2014 KLO:21.00!



Kaikki rahat menevät suoraan tämän koiran auttamiseen! peace, love and graziella!