lauantai 2. huhtikuuta 2011

Bird thing

hei pitkästä aikaa.
helmikuusta alkaen olen työskennellyt pirkanmaan taidetoimikunnan minulle antamalla työskentelyapurahalla. se on ollut motivoivaa! oikeasti tuntee tekevänsä töitä kun ei tarvi roikkua työkkärissä. tekee myös hyvää taiteelliselle itsetunnolle saada ulkopuolista tukea. aina ei riitä että äiti tykkää! usein myös olen miettinyt, etten voi koskaa saada apurahaa, koska teoksillani ei ole mitään suurta sanomaa, poliittista pointtia. teen vaan hauskoja ja kivoja juttuja eikä sellainen aina ole kovin vakuuttavaa. onneksi nyt tiedän, että voin olla juuri oma itseni taiteessani.
vaikka aina tehdessä, etenkin suurta projektia, miettii: onko tässä mitään järkeä? tuonko mitään uutta taiteen kentälle? vai onko tää nyt joku taantuma/jämähdys ja mun ura on ohi? toisaalta olen hyvin alussa urallani, mutta sen olen huomannut, että aina tehdessä työtä, tekemisensä on kyseenalaistanut: tunteet liikkuvat innostuksesta itkuun. mutta joka kerta teoksen ollessa valmis, olen ihastunut siihen ja miettinyt: teinkö mä tuon? pikkuhiljaa luotan valintoihini.
tällähetkellä piirrän puuväreillä pohjoismaanlinnut. löysin j:n vanhempien kirjahyllystä "Pohjolan linnut värikuvin" kirjasarjan. Kirjoja on 12 kappaletta, ne ovat vuodelta 1963. Paljon tekstiä ja jokaisen kirjan lopussa lintukuvia, jotka on maalannut wright-veljekset, bengt hallberg ja sven ekblom. nämä kuvat kopioin A4 paperille. tämä on varmasti eniten itsekuria vaatinut projektini. voin kertoa, että on aika tuskallista piirtää 20 sorsalajia peräkkäin, kun ne kaikki on lähes samanlaisia. ja kun niistä vihdoin pääsi, tulivat haukat ja ne vasta samanlaisia olivatkin! yhdessä linnussa menee piirtää 45-60 min. kunnon terottimia ei löydy, kaikki kuluvat hetkessä eikä kynästä tulee enään terävä, mikä on etenkin mustassa värissä nokan ohuita viivoja tehdessä tärkeää. ja jos kynä on joskus pudonnut, on koko terä sen sisältä katki, sitä vaan terottaa ja terä vaan katkeilee kunnes kädessä on enään kynäntynkä ja pitää luovuttaa ja ostaa uusi. aikamoista elämää puuvärien kanssa!
maaliskuun alusta alkaen minulla on ollut työhuone keskustasta, sekin on aivan ihanaa! on kivaa lähteä töihin ja palata kotiin. en ole enään koko päivää yöpuvussa kotoni työhuoneella. tulee laitettua nättiä mekkoa päälle ja sekin on piristänyt mieltä. pimeä talvi katoaa yltäni pikkuhiljaa.
tässä teille vähän maistiaisia linnuista! teos on sitten nähtävissä elokuussa tampereella galleria saskiassa, meillä on j:n kanssa ensimmäinen yhteisnäyttely. jee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti