torstai 27. helmikuuta 2014

50 päivää ilman...... työhuoneilua. kreisiä kuinka aika kuluu. jos en olisi laskenut kalenteristani, olisin arvannut että max 30 päivää. viikon loma ja kipeilyt. tänä vuonna jo kaksi oksennustautia (sekä puolikuntoisuus joka johtui ilmeisesti poskiontelontulehduksesta), pistitkö muka itse paremmaksi?

olen kyllä valmistellut uuden teoksen alkamista: hakenut rullan paperia, oikeat värit, ottanut kuvan (tai laittanut jyrin ottamaan), tulostuttanut kalvolle kuvat,  roudannut työhuoneelle piirtoheittimen. kaikki siellä olikin jo sit valmiina.

ensin SAIN* laittaa paperin seinälle, se oli aika hankalaa yksin. koska kaksi paperia tulevat vierekkäin, on kaikista tärkeintä, että ne ovat suorassa. niittipyssy oli helpoin tapa. ilman vatupassiakaan en selviäisi MISTÄÄN! paperina mulla on cansonin 224g piirustuspaperi.


nyt tuntuu, että työskentely on vähän nopeampaa kuin edellisen suuren piirroksen, ihan sen takia että käytän vain seitsemää väriä. teoksesta tulee mustavalkoinen. edellistä tein hitaalla tahdilla n.1,5 vuotta ja 190 tuntia. tämän haluaisin saada valmiiksi toukokuun huuto jätkäsaaren näyttelyyni, mutta tiukkaa tekee: olen kuitenkin puolet ajasta palkkaduunissa, meille tulee kulkukoira ja kaikki taiteilijan paperihommat. mutta en kyl ressaa yhtään: valmistuu jos valmistuu.
heijastusta. ah kuin kaunista!


suurimmat ääriviivat piirtoheittimen avulla niin edistyy nopeemmin.tässä kuva, jonka piirrän. sama kohta kodistani kuin edellisessä piirroksessa. ainoastaan oikealla oleva kirjahylly on niinkuin ennen. jyrikin pääsi kuvaan.
noniin! sehän on jo melkein valmis!

*sanaa "pitää" yritän välttää. olen vaihtanut sen tilalle "saan". tästälähtien SAAN esim. imuroida kotona! voi kun kivaa, oishan se hirveetä jos pitäis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti