torstai 19. kesäkuuta 2014

Valonkesto-testi // tussit

tämä piirtäjä on kärsinyt jo ties kuinka monta vuotta tussilaaduista. laadut ovat sellaisia, että niillä voi kyllä tehdä luonnoskirjaan kuvia, mutta valonkesto on niin surkea, että jo päivä vasten aurinkoa voi haalentaa väriä huomattavasti. meillä töissä myydään promarkereita (joiden valonkesto on jo testattu siinämäärin, että ollaan tehnyt mainos standiin niillä ja muutamassa viikossa kuva on ollut vain muisto). eilen meidän kauppaan saapui uudet tussit merkkiä stylefilemarker. herkullisen näköiset! mutta puhelu pomon kanssa kertoi, että tuskin ovat edes promarkereita paremmat valonkestoltaan. muutama kuukausi sitten löysin stockmannilta faber castellin sivellintusseja, joissa on käytetty indian inkkiä. tussissa lukee: high lightfastness. mutta en luottaisi tuohon ja päätin tehdä testin. otin mukaan jo varmasti surkean promarkerin, tuon kaupalla uuden ja viimeiseksi mainitut. JOS faber castellit ovat parhaat, teen voitavani että saadaan ne liikkellemme irtomyyntiin. ne olisivat takuuvarma hittituote! itse teen kaupalla viimeisen työvuoroni 31.7, joten tätä ennen voisin tehdä vielä suuren palveluksen piirtäjille! etenkin itselleni, koska unelmissa tehdä joskus suuri tussipiirros.Sit vaan paperi kiinni ikkunaan ja tuloksia odottelemaan!6 kommenttia:

 1. Yritin kommentoida jo ainakin kahdesti yks päivä, mutta parempi yrittää vielä kerran... Mä ja toi Android-käyttöliittymä, huuuh. Palaa hermo. :D Musta tällanen tuotteiden testailu on mahtava juttu ja siitä voi oikeesti olla apua monille taiteilijoille ynnä muille. Mähän en alaa tunne, mutta luulen, että asian kanssa on pähkäilly moni muukin. Ja jos ne vanhatkin lähettämäni viestit tulee näytölle, niin voit vaikka poistaa ne kiitos! Nyt siis äidin koneella...

  VastaaPoista
 2. Joo tää testi on hyödyllinen. Jos näistä ei tuo yksi kestä valoa niin sit alkaa täydellisten tussien metsästys- jos niitä edes on olemassa? Harmi, että on niin sateiset ilmat- ei saa tuloksia nopeasti!

  VastaaPoista
 3. Kokeile copic-tusseja, suosittelen!

  VastaaPoista
 4. mutta kestääkö ne valoa? muistaakseni ei. jos sulla on ne, tee valotesti, itse en viitsi ostaa pelkän testin takia kun varmaan haihtuvat kuvasta pois.

  VastaaPoista
 5. pitääkin käydä ensi viikolla katsomassa!

  VastaaPoista