maanantai 31. maaliskuuta 2014

elokuuta odottaessa


väsyttää. olen kyllästynyt. lopen kyllästynyt siihen, että on niin kiire. ettei ole aikaa nähdä ystäviä ilman, että etsii kahta viikkoa aikaisemmin vapaan tunnin kalenterista. olen väsynyt siihen, että oon ollut ihan puolikuntonen jo yli vuoden. syön d-vitamiinia, magnesiumia, rautaa, sinkkiä, maitohappobakteereja, beetä jokapäivä ja syön terveellisesti (paitsi liikaa sokeria!) noilla ropeilla ei pitäis olla kipee. kunto on hyvä (tai ainakin oli kun enhän mä enään voi ees liikkua). en käytä alkoholia, nukun yöni hyvin, vatsa toimii.
seuraavassa kuvassa unelmani:


jotkut vihjailee, että teen liikaa töitä. ja tottahan se on. toukokuun loppuun saakka mulla on maks yksi vapaapvä vkossa. on niin kiire tulevan näyttelyn kanssa. jos mun ei pitäisi käydä 3pvää/vko palkkatöissä tilanne ois ihan eri. kerkeisin pitään laiskottelupäiviä. aluksi mietin, että se on mun oma valinta, että miksi päätän tehdä uuden teoksen näyttelyyni? voisin olla tekemättäkin! asiaa mietittyäni en kuitenkaan voisi. yhteiskunta pakottaa mut olemaan töissä joka ei vastaa mun koulutusta, senkö takia mun tulis olla harjottamatta mun oikeaa ammattiani ja intohimoani? jos tekisin taidetta vaan yhden pvän vkosta, en kokisi olevani kunnianhimoinen ja saisin tehtyä vuodessa jonkun yhden rupisen työn. tässä ammatissa ei pärjää jos ei ole todella ahkera. työhuoneelle meneminenkään ei ole aina helppoa. ei sillon kun on puolikuntonen, selkävammanen ja VÄSYNYT. mut aina kun on palkkatöistä vapaa pvä on mentävä ja sit vaan purtava hammasta ja piirrettävä. kyseessä ei ole aina mikään ihana leikkikenttä, vaan taiteilijana oleminen on rankkaa duunia. ja kaiken tän päälle hakemusten väännöt ja kuittien laskemiset vaikka niistäkin hommista on aivan pihalla! opetettiinhan meillä koulussa verotusta yks kokonainen päivä.
kiitos kelalle tai työkkärille kahden vuoden laittomasta karenssista, jonka takia oon ollut kahden duunin helvetissä kohta kaks vuotta.voin kertoa, että ihan tää yks ammattikin riittäis!
JA KIITOS suomen kulttuurirahasto, alfred kordelinin säätiö ja taiteen edistämiskeskus näyttelyideni ja ideoideni tukemisesta! mä tiedän nyt, ahkeruus palkitaan!

elokuussa lopetan palkkatyöt ja saan olla vaan työhuoneella. se on parasta! nyt siellä näyttää tältä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti